INSTAX se těší vzrůstající oblibě především NADŠENÉHO MLÁDÍ. Vůči ekonomické logice to není úplně pochopitelné, ale mrkněme na téma podrobněji...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: video z výletu, XF100
Díky ještě jednou. S těmi zvuky je zajímavé, že jsem tentokrát nechal doma ext. mic sennheiser ME64 a zkusil jsem se spolehnout na interní stereo mic. říkal jsem si, že to jemné štěbetání ptáčků možná nevezme, ale výsledek je z hlediska ruchů přijatelný (navíc proti HDV má záznam XF100 výhodu, že je v PCM). Takže získávám dojem, že ty interní mikrofony XF100 jsou velmi solidní. Tak mám trochu dilema, kdy použít mono sennheiser (který bude jistě o jeden vous kvalitnější, třeba na hudební kulisu klasických neelektronických nástrojů - housle apod) a kdy interní stereo mic (samozřejmě pouze pro účely ruchové kulisy alá reportáž, ne pro záznam koncertů).
Dík za info. Video je fakt super. Jsem dost velký rýpal, ale po zhlédnutí videa nemám připomínek. Krásné záběry s autentickými zvuky.
Díky, přivstal jsem si, abych mohl jet vlakem v 7hod ráno, dřepy mi po zimním lenošení taky moc nešly .-). Stativ byl manfroto s hlavou HDV701, jeho výhodou jsou (po zmáčknutí zarážek) víc vyklápěcí nohy, takže se dostaneš až k zemi (viz záběr na cyklisty nesoucí kola), ale ta videohlava má své limity (takže občas pomohla dodatečná stabilizace). Skoro bych řekl, že obyčejný Velbon je lepší (ovšem kulový čep u Manfrota při skoro stejné váze stativu se cení, navíc stativ je bytelné konstrukce).
Nádherná práce! Za tím muselo být mnoho dřiny. Zajímalo by mě, jaký byl použit stativ?
Tak spokojenej s odpovědí?
HD video pro TV zná samozřejmě (narozdíl od filmu pro filmová plátna) pouze jeden poměr stran 16:9. Ale krajinným záběrům podlouhlá kompozice alá filmový cinemascop sluší, takže je často vidět tahle řekněme výtvarná stylizace, která je dodělaná v postprodukci (XF100 má ale nápovědné linky pro tenhle formát - musí se to pro něj už správně natočit). Výstupní video pro TV má samozřejmě pořád AR 16:9, takže černá nad a pod obrázkem je součástí obrazu, ale zvláš u krajinek dává podlouhlá kompozice některým záběrům větší výtvaré působení.
Krásné, ale zajímalo by mě, že to není 16:9, ale spíše 21:9, tedy širokoúhlý film. XF100 také může takhle točit nebo je to dělané až v při zpracování?